Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία

To Eυαγγέλιο είναι μήνυμα σωτηρίας. Είναι τα καλά νέα ότι ο Θεός, με τη θυσία του Χριστού στο Σταυρό, τακτοποίησε την εκκρεμότητα της αμαρτίας για κάθε άνθρωπο. Και τώρα, όποιος θέλει να σωθεί από την αμαρτία και τις αιώνιες συνέπειές της, μπορεί δεχόμενος με πίστη τον Χριστό ως ατομικό του Σωτήρα. Το Ευαγγέλιο δεν λέει τι εμείς πρέπει να κάνουμε για τον Θεό, αλλά τι ο Θεός έκανε για μας.

 

"Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι."

Ιωαν. δ'24

 

Κείμενα - Σοφία ή Μωρία

 

Οι υλιστές κατηγορούν τους πιστούς για "ευπιστία", αλλά, όπως έλεγε και ο Πασκάλ, ο άγιος αυτός της Επιστήμης, "οι άπιστοι είναι οι μάλλον εύπιστοι, γιατί πιστεύουν ό,τι παράλογο, προκειμένου να μη δεχθούν την αλήθεια για τον Θεό". Μας λένε, λοιπόν, οι υλιστές και άπιστοι και άθεοι και ό,τι άλλο ισχυρίζονται πως είναι, ότι ο κόσμος, ο υπέροχος αυτός κόσμος, με την ασύλληπτη ομορφιά, την "άπειρη" ποικιλία-σ΄όλους τους ανθρώπους που έζησαν και ζούν δυο ίδια ακριβώς δαχτυλικά αποτυπώματα δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν δυο φύλλα του ίδιου γένους φυτών που να μοιάζουν απόλυτα, κι απ΄όλο το χιόνι που καλύπτει τη γή δυο νυφάδες δεν ήταν ούτε είναι απόλυτα ίδιες-. Γι΄αυτά τα θαύματα, τα θαύματα της φύσης, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς γιατί μόλις καταπιαστεί με το μικρότερο και το πρώτο θα πάθει ίλιγγο! Και θέλουν να μας πουν πως όλα αυτά είναι αποτελέσματα τυφλής τύχης! Να ένα απλό και πρόχειρο παράδειγμα που δείχνει την αφροσύνη του πιο πάνω ισχυρισμού, την αφροσύνη των συμπτώσεων! Βάζουμε στην τσέπη μας δέκα χαρτάκια αριθμημένα από το 1 μέχρι το 10. Και προσπαθούμε στη συνέχεια να βγάλουμε τα χαρτάκια αυτά με την αριθμητική τους σειρά, τραβώντας τα ένα ένα και ξαναβάζοντας στην τσέπη το τραβηγμένο και ανακατεύοντάς τα κάθε φορά. Λοιπόν, η πιθανότητα να βγάλουμε τον αριθμό 1 πρώτο είναι μια στις δέκα. Να βγάλουμε τους αριθμούς 1 και 2 στη σειρά είναι μια στις εκατό. Να βγάλουμε τους 1,2 και 3 στη σειρά είναι μια στις χίλιες κ.ο.κ. Η πιθανότητα τώρα να βγάλουμε και τους δέκα αριθμούς στη σειρά τους είναι μια στα δέκα δισεκατομμύρια! Δηλαδή, πρέπει να τραβήξουμε το κάθε αριθμημένο χαρτάκι δέκα δισεκατομμύρια (10.000.000.000) φορές κι απ΄αυτές να έχουμε την πιθανότητα να τραβήξουμε και τα δέκα με τη σειρά της αρίθμησής τους μόνο μια φορά! Κι έχουμε να κάνουμε με μόνο δέκα αριθμούς! Σκεφτείτε τώρα αν είναι δυνατόν ένα Σύμπαν, όπως η ελάχιστη γνώση που έχουμε γι΄αυτό μας δείχνει, από τον μικρόκοσμο του ατόμου-τριάντα εκατομμύρια απ΄αυτά χωρούν σ΄ένα κυβικό χιλιοστόμετρο!-μέχρι τον αστρικό μακρόκοσμο, να είναι αποτέλεσμα τυχαίας συρροής ατόμων!!! "Φάσκοντες είναι σοφοί εμωράνθησαν..." (Ρωμ. Α΄22).

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Ευαγγελικής Βαπτιστικής Εκκλησίας. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν την Εκκλησία, καθώς και ηχογραφημένα κηρύγματα από τον λόγο του Θεού, χριστιανικούς ύμνους, υλικό από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας, κ.α.

 

 

"Έλθετε τώρα, και ας διαδικασθώμεν, λέγει Κύριος εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον."

Ησαϊας α' 18

 


Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία - Καποδιστρίου 42 - Αθήνα