Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία

To Eυαγγέλιο είναι μήνυμα σωτηρίας. Είναι τα καλά νέα ότι ο Θεός, με τη θυσία του Χριστού στο Σταυρό, τακτοποίησε την εκκρεμότητα της αμαρτίας για κάθε άνθρωπο. Και τώρα, όποιος θέλει να σωθεί από την αμαρτία και τις αιώνιες συνέπειές της, μπορεί δεχόμενος με πίστη τον Χριστό ως ατομικό του Σωτήρα. Το Ευαγγέλιο δεν λέει τι εμείς πρέπει να κάνουμε για τον Θεό, αλλά τι ο Θεός έκανε για μας.

 

"Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι."

Ιωαν. δ'24

 

Κείμενα - Ο Μέγας Ναπολέων για τον Χριστό

 

O Μέγας Ναπολέων όταν ήταν εξόριστος στην Αγία Ελένη ασχολήθηκε με τη μελέτη του προβλήματος "Ιησούς Χριστός". Γεμάτος από θαυμασμό για το μεγαλείο της προσωπικότητάς Του, έλεγε στους στρατηγούς του ντε Μοντολόν και Μπερτράντ: "Γνωρίζω τους ανθρώπους, και σας λέγω ότι ο Ιησούς δεν είναι άνθρωπος... Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Καίσαρας, ο Καρλομάγνος και εγώ θεμελιώσαμε μεγάλα Κράτη. Αλλά πού στηρίξαμε τα δημιουργήματα της μεγαλοφυΐας μας; Στη βία. Μόνο ο Ιησούς θεμελίωσε το Βασίλειό Του στην αγάπη. Οι ιδρυτές των θρησκειών δεν έχουν ιδέα της μυστικής αυτής αγάπης, που είναι αυτή η ουσία του Χριστιανισμού... Το μεγαλύτερο θαύμα του Χριστού είναι αναμφισβήτητα η βασιλεία της αγάπης... Όλοι όσοι πιστεύουν σ΄Αυτόν αισθάνονται αυτή τη θαυμάσια, την υπερφυσική αγάπη, που είναι φαινόμενο ανεξήγητο, είναι το "Ιερό Πυρ" που ο Χριστός...έφερε στη γη και το οποίο ο πανδαμάτωρ χρόνος, ο μεγάλος αυτός καταστροφέας, δεν μπορεί ούτε να σβύσει ούτε να περιορίσει. Εγώ ο Ναπολέων, το γεγονός αυτό θαυμάζω περισσότερο, το οποίο σύμφωνα με τη γνώμη και την πεποίθησή μου αποδεικνύει απόλυτα τη Θεότητα του Χριστού..."

 

(Από το βιβλίο του Δημ. Μαγκριώτη "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΙΣ", ΑΘΗΝΑ 1948, ελάχιστα τροποποιημένο και προς το νεoελληνικότερο μεταγλωττισμένο).

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Ευαγγελικής Βαπτιστικής Εκκλησίας. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν την Εκκλησία, καθώς και ηχογραφημένα κηρύγματα από τον λόγο του Θεού, χριστιανικούς ύμνους, υλικό από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας, κ.α.

 

 

"Έλθετε τώρα, και ας διαδικασθώμεν, λέγει Κύριος εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον."

Ησαϊας α' 18

 


Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία - Καποδιστρίου 42 - Αθήνα