Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία

To Eυαγγέλιο είναι μήνυμα σωτηρίας. Είναι τα καλά νέα ότι ο Θεός, με τη θυσία του Χριστού στο Σταυρό, τακτοποίησε την εκκρεμότητα της αμαρτίας για κάθε άνθρωπο. Και τώρα, όποιος θέλει να σωθεί από την αμαρτία και τις αιώνιες συνέπειές της, μπορεί δεχόμενος με πίστη τον Χριστό ως ατομικό του Σωτήρα. Το Ευαγγέλιο δεν λέει τι εμείς πρέπει να κάνουμε για τον Θεό, αλλά τι ο Θεός έκανε για μας.

 

"Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι."

Ιωαν. δ'24

 

Ομολογίες - Ομολογία Αδ. Γιώργου Αναγνωστόπουλου

 

Από μωρά μας γαλούχησαν οι γονείς μας, εμένα και την αδελφή μου, με το κήρυγμα του Ευαγγελίου και την συμμετοχή στην συνάθροιση Κυριακή πρωί και βράδυ και την Τετάρτη βράδυ ανελλιπώς και την ανάγνωση ενός κεφαλαίου από την Καινή Διαθήκη κάθε βράδυ βρέξει χιονίσει.

Όταν όμως φθάσαμε σε κάποια ηλικία, απομακρυνθήκαμε τελείως από όλη αυτή την διαδικασία. Αλλά ο σπόρος που είχε πέσει μέσα μας περίμενε την κατάλληλη στιγμή να δώσει τους καρπούς του.

Για μένα η αφορμή ηταν ο αδελφός Κατσουλός. Στην κηδεία της μητέρας μου το 2009 τον συνάντησα μετά από πάρα πολλά χρόνια.Τον ρώτησα σε ποια εκκλησία πήγαινε μιας και ήξερα οτι, οπως και οι γονείς μου, είχε κι αυτός απομακρυνθεί από την πρώτη εκείνη εκκλησία στην οποία αναφέρθηκα πιο πάνω. Μου είπε τη διεύθυνση και μάλιστα οτι μερικές φορές κήρυττε σε αυτήν.Του ζήτησα να με ενημερώσει όποτε επρόκειτο να κηρύξει για να παω να τον ακούσω. Αυτό έγινε κάποια Τετάρτη βράδυ και συμφωνήσαμε να βρεθούμε πάλι εκεί και την επόμενη Κυριακή το πρωί.

Επισκέφθηκα αυτή την εκκλησία ακόμη μερικές Κυριακές πρωί, γιατί άρχισα να βρίσκω την ανάπαυση που ζητούσα. Γνωρίζοντας ομως και κάποιες άλλες εκκλησίες, σκεφτόμουν μήπως έπρεπε να τις επισκεφθώ πριν καταλήξω να πηγαίνω κάπου οριστικά, καθώς επίσης μήπως θα έπρεπε να επιστρέψω σε εκείνη που μας πήγαιναν οι γονείς μας μικρά παιδιά.

Έχοντας αυτόν τον έντονο προβληματισμό, ένα βράδυ ξύπνησα στην μέση της νύχτας με μια μεγάλη επιθυμία να διαβάσω την Καινή Διαθήκη. Παραξενεύτηκα γιατί είχα αρκετό καιρό να το κάνω αυτό. Άρχισα να διαβάζω το κεφ. 10 του Ματθαίου, εκεί που είχα σταματήσει οταν την διάβαζα! Και όταν διάβασα τα εδάφια 11-13 (Εις οποίαν δε πόλιν ή κώμην εισέλθητε, εξετάσατε τις είναι άξιος εν αυτή, και εκεί μείνατε εωσού εξέλθητε. Και εάν μεν η οικία ήναι αξία, ας έλθη η ειρήνη σας επ' αυτήν· αλλ' εάν δεν ήναι αξία, η ειρήνη σας ας επιστρέψη εις εσάς), εκείνη την στιγμή κατάλαβα το ξεκάθαρο μήνυμα του Κυρίου στον προβληματισμό μου.Τον ευχαρίστησα για την άμεση απάντηση Του και πλέον έχω ευλογηθεί τα μέγιστα τα τόσα χρόνια που λατρεύω τον Κύριο σαυτή την εκκλησία. Και κάθε φορά αισθάνομαι σαν να ειναι σχεδόν η πρώτη!

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Ευαγγελικής Βαπτιστικής Εκκλησίας. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν την Εκκλησία, καθώς και ηχογραφημένα κηρύγματα από τον λόγο του Θεού, χριστιανικούς ύμνους, υλικό από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας, κ.α.

 

 

"Έλθετε τώρα, και ας διαδικασθώμεν, λέγει Κύριος εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον."

Ησαϊας α' 18

 


Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία - Καποδιστρίου 42 - Αθήνα