Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία

To Eυαγγέλιο είναι μήνυμα σωτηρίας. Είναι τα καλά νέα ότι ο Θεός, με τη θυσία του Χριστού στο Σταυρό, τακτοποίησε την εκκρεμότητα της αμαρτίας για κάθε άνθρωπο. Και τώρα, όποιος θέλει να σωθεί από την αμαρτία και τις αιώνιες συνέπειές της, μπορεί δεχόμενος με πίστη τον Χριστό ως ατομικό του Σωτήρα. Το Ευαγγέλιο δεν λέει τι εμείς πρέπει να κάνουμε για τον Θεό, αλλά τι ο Θεός έκανε για μας.

 

"Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι."

Ιωαν. δ'24

 

Διάφορα - Ο Θεός απαντά...

 

Δεν ήμουν πάνω από εφτά. Η Ελλάδα στέναζε κάτω από τη μπότα των κατακτητών, Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων! Η πείνα θέριζε. Στις πόλεις, και ιδιαίτερα στην Αθήνα, τους νεκρούς τους μάζευαν με τα κάρα για μαζική ταφή. Αστυφύλακες, εν ώρα υπηρεσίας, σωριάζονταν νεκροί στα πεζοδρόμια! Η μητέρα μου μού έδωσε ένα κομματάκι ψωμί. "Μόνο τόσο, μανούλα μου", παραπονέθηκα! "Παιδί μου", μου απάντησε, "ξέρεις από Ποιόν πρέπει να ζήτήσεις", δείχνοντας προς τα πάνω. Αμέσως έπεσα στα γόνατα. Δεν θυμάμαι, φυσικά, ούτε τι είπα, ούτε πόση ώρα προσευχήθηκα, αλλά αυτό που ζωηρότατα έμεινε αποτυπωμένο στη μνήμη μου είναι η άμεση απάντηση του Ουράνιου Πατέρα. Χτύπησε η πόρτα. Ανοίξαμε, και είδαμε μια κοπέλα από το χωριό στο οποίο μέναμε μ' ένα καλάθι γεμάτο ψωμί, τυρί, φρούτα κ.λπ., το οποίο μας το πρόσφερε, λέγοντας "αυτό είναι για σας" κι έφυγε τρέχοντας, αφήνοντάς μας άναυδους! Φυσικά οι ευχαριστίες μας δόθηκαν την κατάλληλη ώρα στην κοπέλα και την οικογένειά της, αλλά αμέσως ευχαριστήσαμε και δοξάσαμε τον Ουράνιο Πατέρα μας για τη θαυμαστή Του απάντηση! Ναι, ο Θεός μας κάθεται στο θρόνο Του και φροντίζει για τους δικούς Του. Είναι ένδοξος και θαυμαστός! Αλληλούϊα!

Μάρκος Μπούσιος.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Ευαγγελικής Βαπτιστικής Εκκλησίας. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν την Εκκλησία, καθώς και ηχογραφημένα κηρύγματα από τον λόγο του Θεού, χριστιανικούς ύμνους, υλικό από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας, κ.α.

 

 

"Έλθετε τώρα, και ας διαδικασθώμεν, λέγει Κύριος εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον."

Ησαϊας α' 18

 


Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία - Καποδιστρίου 42 - Αθήνα